Skanea logotyp

6 tips för att komma igång efter semestern

Arbeta mer effektivt när du jobbar hemifrån för att komma i gång efter semestern

Sommaren börjar nå sitt slut och kanske har du kommit tillbaka från din semester. Den där långa semestern visade sig vara över väldigt fort och nu är det dags att jobba igen. Kanske går du till jobbet eller så jobbar du hemifrån. Men oavsett var du jobbar kan det vara svårt, eller bara ta tid, att hitta tillbaka till dina gamla rutiner. I detta blogginlägg listar vi därför våra 6 bästa tips för att komma igång efter semestern och hur du kan kan arbeta mer effektivt.

1. Hitta rätt tempo

Se till att ta det lite lugnare den första arbetsveckan, eller hitta åtminstone ett tempo som passar dig bäst. Boka inte in massa möten de första dagarna. Gör dig själv en tjänst och spara energi på att landa i vardagsrutiner de första dagarna. Innan du återgår till ditt normala tempo, se exempelvis till att nedanstående tips är uppfyllda.

komma i gång efter semestern

2. Jobba smart

Jobba smartare genom att arbeta mer effektivt. Medan du kommer igång efter semestern är det en bra början att att utvärdera dina gamla rutiner. Ställ dig frågan om rutinerna fungerar eller om du behöver nya och förändra det som inte fungerar. En bra början är vara strukturerad och prioritera dina arbetsuppgifter. Förenkla och tydliggör din din väg till din egna framgång!

3. Ställ om din dygnsrytm

Semesterns dygnsrytm har kanske fått dig ur balans. Försök därför att lägga dig tidigare och än viktigare, försök att gå upp tidigare dagarna innan din första arbetsvecka. Genom att göra detta blir kroppen automatiskt tröttare på kvällarna och du får lättare att somna. Detta tips är speciellt bra för dig som ska jobba hemifrån. Läs vårt tidigare blogginlägg för fler heta tips för dig som ska jobba hemifrån.

Komma i gång efter semestern

4. Sätt nya, inspirerande mål för hösten

Den första arbetsveckan är ett utmärkt tillfälle för dig att sätta upp nya och inspirerande mål för hösten. Vad vill du uppnå? Vad kommer få dig att stiga upp på morgonen och kämpa för? Se till att sätta upp både kort- och långsiktiga mål som inspirerar dig att arbeta mer effektivt. Skriv gärna ut målen på lappar och hänga upp dem ovanför ditt skrivbord eller på en liknande plats. Genom att göra detta kommer du ha stenkoll på dina mål samtidigt som du blir motiverad till att uppfylla dem.

5. Bädda för en enklare höst

Under åren som går är det lätt att samla på sig en massa dokument och mappar på datorn som antigen är onödiga eller utdaterade. Genom att hålla din arbetsdator rensad och strukturerad kan du mycket enklare hitta det du söker. En av fördelarna med en rensad dator kan vara minskad stress, vilket i sin tur kan få dig att arbeta mer effektivt. Om du inte har hunnit göra detta innan semestern är det hög tid nu!

6. Ha roligt!

Till sist, glöm inte att ha roligt! Försök att se det positiva med en nystart i stället för det negativa med att semestern är slut. Genom att uppskatta det positiva med ditt arbete blir det automatiskt enklare att arbeta. Se även till att planera något kul efter ditt arbetspass som du kan se fram emot. Sommaren är ju trots allt inte slut än? ?

Komma i gång efter semestern

Har du egna tips för att komma igång efter semestern, eller för att arbeta mer effektivt? Dela gärna med er till oss på hej@skanea.se eller på Instagram.