Skanea logotyp

7 anledningar till att ert företag behöver en modern ny hemsida

Ny hemsida företag

Har tanken slagit er att en ny hemsida till företaget kanske vore bra? Det är nog många företagare som är medvetna om det, men inte inser att fördelarna faktiskt är värda att avsätta tid och pengar för! Ni kan få fler besökare på hemsidan om ni har en bra digital närvaro. Så – varför bör ni bygga en ny hemsida eller uppdatera den webbplats ni har?

Ett digitalt skyltfönster

Hemsidan är ert digitala skyltfönster – det är ju den era kunder passerar när de fönstershoppar på internet. Föreställ er själv hur ni vandrar längs med er lokala gågata, visst är det de lite extra pyntade och utstickande skyltfönstren som fångar er blick?

Inte skulle ni väl låta gammalt skräp ligga framme i ett riktigt skyltfönster? Och ni skulle väl inte ha fjolårets utgångna varor kvar där heller? Därmed bör samma prioritering göras på er hemsida – håll den fräsch, snygg och uppdaterad! Då kommer ni så småningom att få fler besökare på hemsidan.

Två kunder kollar in i ett skyltfönster, likt en ny hemsida

Fånga kunderna redan på Google

Idag Googlar människor allt och ingenting – det kan vara allt från ”bästa sättet att tvätta bort en ketchupfläck” till ”pålitlig byggfirma i Ystad”. Tro oss när vi säger att ni vill vara med bland de hemsidorna som dyker upp när era kunder googlar på lokala tjänster! Ni kan vara ett hur bra företag som helst med flera stammisar – men det kommer att bli tufft att hitta nya kunder med hemsidan om ni inte finns högt upp på Google.

Hur hamnar företagets hemsida högt upp på Google då? Jo, genom att vara fylld med bra innehåll och vara modern och säker!

Era konkurrenter kan vinna!

En gammal hemsida ger ett dammigt intryck! Återigen – ni kan vara ett fantastiskt företag. Men en föråldrad hemsida kommer ge intrycket av att ert företag inte har koll, är gammalmodigt och till och med oseriöst. Om er konkurrent har en snygg och ny webbplats kommer det inte att båda gott för er – då hamnar ni i underläge trots att era tjänster eller varor kanske är bättre.

Var hjälpsamma – då får ni fler besökare på hemsidan

Er hemsida är en digital kommunikation mellan er och kunden. En av de främsta anledningarna till att kunder besöker er hemsida är för att hitta information – öppettider, adress eller kanske för en kik på senaste sortimentet. Därför gäller det att ni hjälper era kunder genom att uppdatera hemsidan med aktuell information. Det kommer att bli ett irritationsmoment om öppettiderna inte stämmer eller om informationen är gammal – och så småningom kommer ni att tappa besökare på webbplatsen. Bygg en smidig hemsida som är lätt för er att uppdatera – då slipper ni huvudvärken och kommer istället att få fler besökare på hemsidan!

Öppettider ger fler besökare på hemsidan

En ny hemsida ger säkerhet

Safety first – jajamen, även när det gäller hemsidor. Om er hemsida är av en äldre version kommer den att vara ett lätt byte för hackers. Tråkigt men sant så att säga! Genom att ha en ny säker webbplats minskar nämligen risken för att den kraschar eller hackas. På en ny hemsida finns det därför flera möjligheter till bra säkerhet och blockering!

En bra hemsida framhäver varumärket

En snygg hemsida kommer att ge en positiv bild av ert varumärke – ta därför chansen att skapa igenkänning och en riktig identitet! Ni har alla möjligheter att bygga en hemsida i företagets färger, fylla den med bilder på tjänster eller personal och göra ett riktigt bra intryck på nätet. Med hjälp av en snygg webbplats kan ni får kunder att komma ihåg er – medan ni med en dålig snarare kan få dem att glömma er fortare än kvickt!

Mobilanpassningen bör vara på topp

Yes, ni har säkert hört det förr – mobilanpassning av hemsidan är det som gäller nu. 87% av Sveriges internetanvändare använder mobilen dagligen för att surfa – det är mycket! Därför måste ni ha en modern och mobilanpassad hemsida som klarar av att visas på den lilla skärmen i handen på er kund. Ni har säkert själv varit med om hur störande det är när det inte går att trycka på knappar och texten är så liten att den inte går att läsa? Där vill inte ni hamna med ert företags hemsida – så få den mobilvänlig!

Tipsen är många – och så även punkterna på er ”Att göra-lista, vi vet! Men att skapa en bra hemsida till företaget är viktigt för er framgång och livslängd i branschen. Vi hoppas att vi peppat er till att åtminstone tänka över er digitala närvaro – om inte så har ni alla fall läst ända ner hit och fått en nyttig påminnelse!

Ha det fint,

Gänget på Skanea