Skanea logotyp

Varför ni borde använda mockups i er marknadsföring

Mockup design idé marknadsföring för Paus Café

Har ni någon gång suttit på en idé eller en design som varit svår att föreställa sig resultatet av? Ni kanske har skapat en illustration, en broschyr eller har en snygg design som ni skulle vilja se på en tavla, mugg, handduk eller kanske på ett stort skyltfönster. Som tur är finns det en lösning som möjliggör snabba inblickar i resultatet innan er idé blir till verklighet, nämligen mockups. Därmed är detta blogginlägg till för er visionärer som behöver hjälp att förmedla och marknadsföra era idéer till er målgrupp och/eller potentiella investerare.

Vad är en mockup?

En mockup är en representation av en idé till för att visualiseras i en relevant kontext. Det kan handla om design för en bil, skärm eller egentligen vad som helst som skulle kunna tryckas på. Först av allt hjälper en mockup er att få snabb inblick i resultatet, det kan handla om såväl färg, form, material, textur m.m. Med hjälp av mockups kan även ni på ett kraftfullt och professionellt sätt visa era idéer i verkliga miljöer och på så sätt imponera på potentiella kunder, investerare eller bara er själva.

Cambridge Dictionary skriver så här:

Mock-up (also mockup):

a full-size model of something large that has not yet been built, showing how it will look or operate
a plan of how a page of a website, magazine, newspaper, etc. will look when it is finally created

När vi på Skanea presenterar en design för våra kunder använder vi alltid mockups för att sälja in designen. I våra fall kan det handla om allt från visitkort till logotyper, hemsidor och ibland skyltfönster eller bilar. Däremot beror det helt och hållet på vilket projekt det handlar om. Men oavsett mockups ni gör, borde de vara anpassade efter det specifika projektet för att uppfylla sin maximala effekt.

Hur kan ni använda mockups i er marknadsföring?

Att visa upp sina mockups i sin marknadsföring är en fantastik möjlighet för er att sälja in er idé. Listan nedan är därmed endast ett axplock av alla områden man kan använda mockups i till sin marknadsföring.

  • Få snyggare flöde på era sociala medier
  • Förbättra innehållet på er hemsida
  • Sälja in professionella bilder, tryck och liknande
  • Stick ut från era konkurrenter i annonser
  • Uppdatera era portfolion
  • Utstickande produktfoton till er webbshop
  • Förmedla era framtidsvisioner

kostnadseffektiva

Till sist är det viktigt att nämna hur kostnadseffektivt mockups är. Med hjälp av mockups kan vi göra snabba ändringar i en design som inte behöver kostar skjortan. Istället för att lägga tusentals pengar på en design som inte visade sig bli bra är det betydligt mer värt att spendera en mindre summa på en mockup för att justera eventuella ändringar innan tryck.

Mockup design idé marknadsföring

Sammanfattning

Mockups är kostnadseffektiva presentationer av tidiga idéer eller designer till för att förmedlas till kunder, investerare eller er själva. Därför är det ett utmärkt verktyg för att lyfta er marknadsföring inom många olika områden.

Kom ihåg att oavsett i vilket område ni använder era mockups kommer ni stolt kunna visa upp era idéer och samtidigt sticka ut från era konkurrenter.

Behöver ni en mockup?

Sitter ni på en design eller idé som ni vill förverkliga? Kontakta oss så hjälper vi er! Vi jobbar nämligen i allt från Adobe Photoshop till Dimension för att leverera högkvalitativa och kostnadseffektiva mockups till er marknadsföring.

/Fredrik