5 anledningar till att anlita en webbyrå för att bygga en hemsida

Fredrik

12 april, 2021

Webbyrå Bygga en hemsida

Det kan vara svårt att bygga en hemsida på egen hand och därför finns det många goda anledningar att anlita en webbyrå. Som alternativ finns det idag enkla medel för att bygga en egen hemsida – oftast är det gratis eller kostar en mindre summa i månaden. Det låter kanske bra, men i själva verket kan det vara raka motsatsen. Dessa hemsidor är oftast väldigt begränsade i sina möjligheter till design och funktionalitet och servicen kan många gånger vara bristande.

I detta blogginlägg redogör vi fem fördelar med att anlita en webbyrå för att bygga en hemsida till ert företag.

1. Design

Teamet på en webbyrå har lång erfarenhet inom design. Tillsammans med kunden ser de till att designa en hemsida så att budskapet till målgruppen kommuniceras på ett snyggt sätt. Det är webbyråns ansvar att alltid utgå från kundens behov för att lyfta det som är viktigt och på så sätt se till att kunden når sin målgrupp på rätt sätt och får en chans att konkurrera!

Många webbyråer har även stor kompetens inom grafisk design. De ser till att en grafisk profil framställs, eller tar väl hand om er befintliga. Hemsidan ska representera ert varumärke, och det bör en webbyrå vara experter på!

Kortfattat är det upp till webbyrån att göra kundens hemsida väl tilltalande, både design- och funktionsmässigt, för den tänkta målgruppen. Detta får kunden att sticka ut från många andra hemsidor ute på nätet. En stor bonus är även om kunden enkelt kan sköta hemsidan efter leverans.

webbyrå bygga er hemsida

2. SEO

För att säkerställa en bra placering på Google krävs också en bra SEO (sökordsoptimering). Många webbyråer erbjuder SEO av webbplatsen och ser till att kunden kommer närmre toppen av Google. Det innebär att texterna på hemsidan är anpassade för att möta Googles krav. Bra, eller hur?

Det finns stora fördelar med att SEO-anpassa en hemsida under tiden den byggs, och därför bör man anlita en webbyrå direkt. Att på egen hand klura ut hur sökordsoptimering fungerar är svårt och tar lång tid. Ni sparar tid och pengar genom att låta en byrå hjälpa er från start, istället för att behöva anlita någon i ett sent skede!

3. Webbhotell och domän

För att bespara kunden huvudvärk gällande krångel med servrar, databaser, klienter och SSL-certifikat sätter många webbyråer upp webbhotell och domän för hemsidan. På så sätt kan kunden fokusera på det som är viktigt – att utveckla sin verksamhet.

Det är viktigt att ha koll på vad man gör när det gäller webbhotell och så vidare, annars riskerar man att bli hackad eller stöta på andra tekniska problem. Så låt proffsen ta över ansvaret för säkerheten och slipp ångest!

4. Underhåll och säkerhet

Som företagare har man ofta mycket att göra och ibland finns det inte tid över till att uppdatera hemsidan på egen hand. Det krävs dessutom väldigt mycket kunskap för att bygga en hemsida som klarar säkerhetshoten online. Genom att anlita en webbyrå är ni i trygga händer med någon att fråga. Visste ni till exempel att plugins som inte är uppdaterade ökar risken för en hackad hemsida?

webbyrå bygga er hemsida

5. Kostnaden

En webbyrå är experter på att leverera maximalt till bästa pris. Lång erfarenhet och hög kunskap gör att dem jobbar fortare och levererar bättre resultat än när ni själva tar på ert jobbet med er hemsida. Det kan kännas dyrt att anlita en webbyrå, men det lönar sig alltid i längden.

Genom att arbeta med en webbyrå vet ni vad ni får för kostnaden ni spenderar. Vanligen görs en kravspecifikation för att ge ett pris och rätt förväntningar till er som kund innan hemsidan börjar byggas. Priset för hemsidan bestäms utefter omfattning och den funktionalitet som krävs för att uppfylla era mål.

Behöver ni en ny hemsida eller hjälp med ovanstående punkter?

Vi på Skanea, tillsammans med vår samarbetspartner Sydtech, har lång erfarenhet och stor kompetens när det kommer till att bygga hemsidor. Ta kontakt med oss via formuläret nedan och låt oss fastställa en kravspecifikation. Därefter skickar vi ett pris innan vi kör igång.

Liknande blogginlägg

Hur kan vi hjälpa er?

Kaffe på bryggning…