Skanea logotyp

5 anledningar till att anlita en webbyrå för att bygga en hemsida

Webbyrå Bygga en hemsida

Att bygga en hemsida på egen hand är inte enkelt, därför finns det många goda anledningar att anlita en webbyrå. Som alternativ finns det enkla medel för att just bygga en egen hemsida, vilket oftast kostar en mindre summa i månaden. Kortsiktigt kanske det låter bra, men i själva verket kan det vara raka motsatsen. Dessa hemsidor är oftast väldigt begränsade i sina möjligheter till design och funktionalitet och servicen kan många gånger vara bristande. I detta blogginlägg redogör vi fem långsiktiga fördelar med att anlita en webbyrå för att bygga en hemsida till ert företag.

1. Design

Teamet på en webbyrå har lång erfarenhet inom design. Tillsammans med kunden ser de till att designa en hemsida så att budskapet till målgruppen blir kommunicerad på ett snyggt sätt. Det är ert, tillsammans med webbyråns ansvar att identifiera och involvera er målgrupp genom att lyfta det som är viktigt och på så sätt se till att kunden nå den identifierade målgruppen på rätt sätt och får en chans att konkurrera!

Många webbyråer har även stor kompetens inom grafisk design. Därmed ser de till att en grafisk profil blir framställd, eller tar de väl hand om er befintliga. Hemsidan ska representera ert varumärke och det bör en webbyrå vara expert på!

Kortfattat är det upp till webbyrån att göra kundens hemsida väl tilltalande, både design- och funktionsmässigt, för den tänkta målgruppen. Detta får kunden att sticka ut från många andra hemsidor ute på nätet. En stor bonus är även om kunden enkelt kan sköta hemsidan efter leverans.

webbyrå bygga er hemsida

2. SEO/Sökmotoroptimering

För att säkerställa en bra placering på Google kräver Google en bra SEO (sökmotoroptimering) av hemsidans samtliga undersidor. Därav erbjuder många webbyråer SEO av webbplatsen och ser till att kunden kommer närmre toppen av Google. Det innebär att innehåll på hemsidan är anpassade för att möta Googles krav. Bra, eller hur?

Det finns stora fördelar med att sökmotoroptimera en hemsida under tiden den blir byggd, och därför bör man anlita en webbyrå direkt. Att på egen hand klura ut hur sökmotoroptimering fungerar är svårt och tar lång tid. Ni sparar tid och pengar genom att låta en byrå hjälpa er från start, istället för att behöva anlita någon i ett sent skede!

3. Webbhotell och domän

För att bespara kunden huvudvärk gällande krångel med servrar, databaser, klienter och SSL-certifikat sätter många webbyråer upp webbhotell och domän för hemsidan. På så sätt kan kunden fokusera på det som är viktigt – att utveckla sin verksamhet.

Det är viktigt att ha koll på vad man gör när det gäller webbhotell, annars riskerar man att bli hackad eller stöta på andra tekniska problem. Så låt proffsen ta över ansvaret för säkerheten och slipp ångest!

4. Underhåll och säkerhet

Som företagare har man ofta mycket att göra och ibland finns det inte tid över till att uppdatera hemsidan på egen hand. Det kräver dessutom väldigt mycket kunskap för att bygga en hemsida som klarar säkerhetshoten online. Genom att anlita en webbyrå är ni i trygga händer med någon att fråga. Visste ni till exempel att plugins som inte är uppdaterade ökar risken för en hackad hemsida?

webbyrå bygga er hemsida

5. Kostnaden av att anlita en webbyrå

En webbyrå är experter på att leverera maximalt till bästa pris. Lång erfarenhet och hög kunskap gör att de jobbar fortare och levererar bättre resultat än när ni själva tar på ert jobbet med er hemsida. Att anlita en webbyrå är en investering som alltid lönar sig i längden.

Genom att arbeta med en webbyrå vet ni vad ni får för kostnaden ni spenderar. Vanligen gör byråerna en kravspecifikation för att ge ett pris och rätt förväntningar till er som kund innan hemsidan börjar bli bygd. Priset för hemsidan bestämer webbyrån utefter den omfattning och funktionalitet som er hemsida kräver för att uppfylla era mål.

Funderar du på att anlita en webbyrå, eller behöver ni råd om ovanstående punkter?

Vi på Skanea, tillsammans med vår samarbetspartner Sydtech, har lång erfarenhet och stor kompetens när det kommer till att bygga hemsidor. Ta kontakt med oss på Skanea och låt oss fastställa en kravspecifikation.

Hoppas detta blogginlägg gjorde era tankar lite klarare. Har ni fortfarande frågor? Kontakta oss på Skanea så hjälper vi er!