Skanea logotyp

4 hemsidor för gratis stock-bilder med hög kvalitet

Gratis stock-bilder med hög kvalitet

En bild säger mer än 1000 ord… eller hur? Att använda sig av bra bilder i rätt kontext kan vara extremt effektivt, framför allt när de förmedlar rätt budskap, känsla och är i toppkvalitet. Ibland finns det nämligen inte möjligheten att ta egna bilder, eller så krävs det dyra licenser för att få tillgång till dem. Därför tipsar vi i detta blogginlägg om våra favorithemsidor som kan hjälpa er att hitta perfekta, gratis stock-bilder med hög kvalitet.

Unsplash

Unsplash är utan tvekan vår favorit för att hitta gratis stock-bilder med hög kvalitet. Med ett stort utbud och en lättnavigerad hemsida blir det nämligen både enklare och snabbare att hitta bilden/bilderna som sökes. Det är väldigt sällan vi lämnar hemsidan utan att ha hittat den bild vi behöver för vårt uppdrag. För er som loggar in kan ni även skapa samlingar/moodboards av bilder till era olika uppdrag.

Unsplash - gratis stock-bilder med hög kvalitet

Pixabay

Pixabay erbjuder ett stort utbud av gratis stock-bilder, illustrationer och videor. Väljer ni språket på engelska kan ni dessutom få tillgång till gratis musik för era videoprojekt. De har helt enkelt allt du behöver för dina bloggar, videor, sociala medier med mera.

Pixabay - gratis stock-bilder med hög kvalitet

Pexels

Pexels har en liknande design som Unsplash och Pixabay, men är minst lika bra för det, om inte bättre. De erbjuder ett stort utbud av gratis stock-bilder och videor. Utbudet är något mindre, men väl utvalt för att leverera det bästa innehållet.

Pexels - gratis stock-bilder med hög kvalitet

Kaboompics

Kaboompics – fotografier och färgpaletter av en och samma Karolina Grabowska. Jepp, allt innehåll från en och samma person. Coolt, eller hur? Med det sagt finns det inte lika mycket gratis stock-bilder att tillgå som tidigare nämnda hemsidor, men med minst lika hög kvalitet.

Kaboompics

Hur gör ni för att hitta de rätta bilderna för ert uppdrag? Dela gärna med er av era bästa tips till oss!

Allt gott,

Fredrik