En bild säger mer än 1000 ord… eller hur? Att använda sig av bra bilder i rätt kontext kan vara extremt effektivt, framför allt när de förmedlar rätt budskap, känsla och är i toppkvalitet. Ibland finns inte möjligheten att ta egna bilder, eller så krävs det dyra licenser för att få tillgång till dem. Därför tänkte jag tipsa om våra favorithemsidor som kan hjälpa er att hitta de perfekta stock-bilderna för era uppdrag – som dessutom är gratis med grym kvalitet.

Unsplash

Unsplash är utan tvekan min favorit för att hitta stock-bilder som både är gratis och i toppkvalitet. Med ett stort utbud och en lättnavigerad hemsida blir det både enklare och snabbare att hitta bilden/bilderna som sökes. Det är väldigt sällan jag lämnar hemsidan utan att ha hittat det jag skulle ha. Loggar jag in kan jag även skapa samlingar av bilder för mina olika uppdrag.

Unsplash - gratis bilder med grym kvalitet

Pixabay

Pixabay erbjuder ett stort utbud av bilder, illustrationer och videor. Väljer du språket på engelska får du även tillgång till gratis musik! De har helt enkelt allt du behöver för dina bloggar, videor, sociala medier m.m.

Pixabay - gratis bilder, illustrationer, video och musik med grym kvalitet

Pexels

För mig känns Pexels som den billiga versionen av Unsplash, men är faktiskt minst lika bra, om inte bättre. Pexels erbjuder ett stort utbud av bilder och videor. Utbudet är något mindre, men väl utvalt för att leverera det bästa innehållet.

Pexels - gratis bilder med grym kvalitet

Kaboompics

Kaboompics – fotografier och färgpaletter av en och samma Karolina Grabowska. Jepp, allt innehåll från en och samma person, hur coolt? Med det sagt finns det inte lika mycket bilder att tillgå som tidigare nämnda hemsidor, men med minst lika hög kvalitet.

Kaboompics - gratis bilder med grym kvalitet

Hur gör ni för att hitta de rätta bilderna för ert uppdrag? Dela gärna med er av era bästa tips!

Allt gott,

Fredrik


Kaffe på bryggning…