Skanea logotyp

Case: Ystad Trafikutbildning

Hösten 2021 blev vi kontaktade av Jörgen Kvist, VD på Ystad Trafikbana vid den tiden, gällande en totalrenovering av varumärket. Detta i och med sammanslagningen av Ystad Trafikbana och Tettes MC-skola, vilket skulle resultera i bildandet av Ystad Trafikutbildning. Den nya trafikskolan skulle nu erbjuda ett komplett paket för körkort inom bil, släp, moped och mc. Vårt jobb var att, på ett logiskt vis, sammanföra de gamla varumärkena till ett gemensamt. Detta gjorde vi genom en ny hemsida, fotografier, grafisk design, sociala medier och SEO/copywriting.

Case: Ystad Trafikutbildning
Ystad Trafikutbildning process

Ystad Trafikutbildning process

Process

I samband med sammanslagningen av de tidigare trafikskolorna gick vi igenom planen med den nya skolan tillsammans med Jörgen. Det var viktigt för oss att förstå målen och visionerna för att kunna erbjuda en lösning som skulle gynna den nya trafikskolan.

Genom att börja omforma den nya logotypen, med inspiration från tidigare Ystad Trafikbanas logotyp, kom vi fram till en grafisk profil som skulle sätta grunden till det nya formspråket. Deras orangea färg skulle förbli deras signum. När grundarbetet var klart kunde vi bygga den nya hemsidan, skriva sökordsoptimerade texter och ta fotografier. Detta skulle ge hemsidan ett seriöst intryck och uppfylla de framtagna värdeorden. Processen fortsatte med hantering av deras sociala medier som skulle ge målgruppen en tydlig bild av trafikskolan.

Kärnvärden

Dessa kärnvärden formulerades tidigt i processen och utgjorde en central del av vårt arbete för att uppnå bästa möjliga resultat:

Trygghet

Personligt

Kompetens

Resultat

Ystad Trafikbana och Tettes MC-skola blev Ystad Trafikutbildning. Ett helhetskoncept med en ny grafisk profil, hemsida, fotografier, copy/SEO och hantering av deras sociala medier. Ystad Trafikutbildning är numera en av de största trafikskolorna i sydöstra Skåne.

Ystad Trafikutbildning resultat

Ystad Trafikutbildning resultat

Ystad Trafikutbildning Lena

Ystad Trafikutbildning Lena

Ystad Trafikutbildning bilar

Ystad Trafikutbildning bilar

Ystad Trafikutbildning Jörgen

Ystad Trafikutbildning Jörgen