Skanea logotyp

Case: Södervidingebagaren

Hösten 2023 påbörjade vi ett spännande uppdrag med ett väletablerat varumärke inom brödsektorn i Skåne: Södervidingebagaren. Uppdraget var att skapa en ny hemsida som skulle harmonisera med deras närvaro i sociala medier, då den tidigare hemsidan hade hamnat på efterkälken. Det smidiga samarbetet ledde till en nylanserad hemsida med en ny, varm och familjär känsla.

Kategorier: Hemsida

Case - Södervidingebagaren
Process med hemsidan till Södervidingebagaren

Process med hemsidan till Södervidingebagaren

Process

Redan i ett tidigt skede fick vi ta del av Södervidingebagarens visioner för den nya hemsidan. Från den tidigare mörka designen önskade de nu en ljusare känsla, med bilder i linje med deras framträdande i sociala medier.

Den nya hemsidan skulle rikta sig till individer som ville fördjupa sig i Södervidingebagarens varumärke, kolla upp deras artiklar och utforska inspirerande recept. Trots att fokus låg på privatpersoner skulle hemsidan fortfarande vara användbar för återförsäljare genom tydlig produktinformation och uppmaningar till kontakt.

Som vår vanliga process inledde vi arbetet med ett inledande möte som ledde till en första digital skiss på startsidan. Därefter kunde vi fortsätta med uppsättningen av deras artiklar och recept. Efter vidare godkännande slutförde vi hemsidan med resterande undersidor tills den kompletta hemsidan var klar.

Kärnvärden

Dessa kärnvärden formulerades tidigt i processen och utgjorde en central del av vårt arbete för att uppnå bästa möjliga resultat:

Familjärt

Värme

Inbjudande

Resultat

Den nylanserade hemsidan representerar en betydande uppgradering med inspirerande bilder. Den innehåller en lättillgänglig produktkatalog och en egen sida för inspirerande recept med Södervidingebagarens bröd i fokus. Efter leverans genomförde vi en utbildning med Södervidingebagaren, vilket gör att de nu själva enkelt kan uppdatera artiklar, skapa nya recept och hantera jobbansökningar.

Resultat av Södervidingebagerns nya hemsida

Resultat av Södervidingebagerns nya hemsida

Recension Södervidingebagaren

Recension Södervidingebagaren

Recension

Vi på Södervidingebagaren ville lyfta vår hemsida och få en design som går i linje med resten av våra digitala medier. Vi tog in offerter från olika bolag som kunde hjälpa oss med arbetet, och ett av dessa bolag var Skanea.

Det var något med dom – vi fastnade direkt och även då det dröjde innan vi valde att påbörja arbetet visste vi redan efter deras mailsvar att det var Skanea vi skulle välja. Lokalt geografiskt och nära när vi talar om hjärtat, på något sätt. Det osade värme om något som egentligen känns ganska opersonligt – bygga en hemsida.

Fredrik och Jamie från Skanea var enkla och otroligt serviceminded från start. Ett möte via Teams som spred glädje och trygghet hos oss alla fyra. De visste snabbt hur vi ville ha det och förstod precis vad vi menade när vi förklarade våra ideer. Via mail kom svar fortare än vi hann blinka och alltid god support. Roliga, snälla och kanske viktigast av allt – mycket proffsiga i sina yrken.

Hemsidan blev bättre än i tänkte, vi är väldigt stolta!

Vi fick även en bra utbildning för att kunna uppdatera vår hemsida själva framöver. Allt känns toppen!

Vi vet att vi alltid kan höra av oss till Jamie och Fredrik när vi behöver support, och skulle någon fråga om vilket bolag man bör välja när man vill ha en ny hemsida – då är vårt svar lätt: Skanea!

Linn Wahlström,
Södervidingebagaren

Frukostbullar från Södervidingebagaren

Frukostbullar från Södervidingebagaren

Bröd från Södervidingebagaren

Bröd från Södervidingebagaren

Bröd från Södervidingebagaren

Bröd från Södervidingebagaren