Skanea logotyp

Case: Paus Café

Paus café är ett nytt café i centrala Luleå med start i årsskiftet 2021. På caféet serverar de genuin husmanskost av bra råvaror lagad med kärlek av kocken och ägaren Solima Larsson. Utbudet är stort och du kan njuta av allt från en kopp kaffe, till en frukostmacka eller en rejäl lunch av högsta kvalitet. Innan invigningen fick Skanea äran att hjälpa det nystartade caféet med en grafisk profil och hemsida som skulle representera och kommunicera rätt känsla av Paus café.

Kategorier: Hemsida, Grafisk design

Paus Café kommunicera rätt känsla med grafisk profil
Paus Café kommunicera rätt känsla med grafisk profil

Paus café logotyp

Process

Solima, ägare och kock på Paus café, kontaktade Skanea hösten 2020 och berättade att hon skulle starta sitt andra café i Luleå. Namnet var bestämt sedan tidigare, men nu ville hon med grafisk hjälp kommunicera rätt känsla som hon hade tänkt sig.

Genom ytterligare intervjuer med Solima var det klart vilka färger och typsnitt som skulle vi skulle använda i den grafiska profilen. Med logotypen ville vi fånga samma känsla, det vill säga den varma och inbjudande känslan.

Med hjälp av den grafiska profilen kunde vi även skapa visitkorten, menyerna och hemsidan i samma anda. Hemsidan skulle vara enkel, men tydlig så att besökarna enkelt skulle kunna hitta den information de söker.

Kärnvärden

Dessa kärnvärden formulerades tidigt i processen och utgjorde en central del av vårt arbete för att uppnå bästa möjliga resultat:

Varmt

Inbjudande

Matglädje

Resultat

Efter ett gott samarbete med Solima på Paus café kunde vi glatt presentera ett helhetskoncept med grafisk profil, visitkort, menyer och hemsida. Med hjälp av detta kan Paus café kommunicera rätt känsla av värme och inbjudande till sina kunder i Luleå.

Paus Café kommunicera rätt känsla med grafisk profil

Paus café mobil

Paus Café - logotyp

Paus Café - logotyp

Paus Café - menyer

Paus Café - menyer

Paus Café - visitkort

Paus Café - visitkort