Skanea logotyp

Case: Nolleperioden

Nolleperioden, som arrangeras av Nolleperiodsgruppen, är en mottagning för nya studenter på Luleå tekniska universitet. Nolleperioden är fullspäckad med föreläsningar, aktiviteter och festliga tillställningar för de nya studenterna. Under våren 2021 fick vi på Skanea i uppdrag att hjälpa årets Nolleperiodsgrupp med en ny, fräsch och modern hemsida med tilltalande design. Hemsidan skulle fungera som en plattform för nya studenter där de kan hitta relevant och lättillgänglig information inför studiestarten.

Kategorier: Hemsida

Process

Tillsammans med Nolleperiodsgruppen gick vi igenom vilka mål och förutsättningar de hade på den nya hemsidan. Vi kom även fram till vilka krav som behövde fastställas och vilka behov som skulle uppfyllas. Viktigt med den nya hemsidan var att ha en tydlig struktur, bra och relevant innehåll samt en tilltalande design. Givetvis var det även viktigt att den stämmer överens med målgruppen, det vill säga nya studenter på Luleå tekniska universitet. Ännu en viktig sak var att framtida Nolleperiodsgrupper ska kunna göra enklare ändringar i text och bilder.

Både innan och under uppbyggnaden av den nya hemsidan höll Skanea en tät kommunikation med projektledarna för att hela tiden stämma av och hålla varandra uppdaterade. På så sätt blev det inga missförstånd och processen flöt på mycket bra.

Informativt

Användarvänligt

Fräscht

Resultat

Ett samarbete med bra kommunikation och tydliga riktlinjer = nöjda kunder. Resultatet till Nolleperioden på Luleå tekniska universitet blev en ny, modern hemsida med tilltalande design. Den nya hemsidan fick ett nytt och uppdaterat innehåll som de nya studenterna ska kunna ta del av inför studiestarten. På hemsidan kan studenterna hitta bland annat scheman och evenemangsbeskrivningar. Även bra saker att veta om universitetet samt saker att göra i Luleå. På hemsidan finns det även möjligheter för företag att samarbete genom sponsorskap på Nolleperiodens olika föreläsningar och aktiviteter.

”Skanea har hjälpt oss med Nolleperiodens nya hemsida och vi hade inte kunnat vara nöjdare! Fredrik har varit väldigt lyhörd för våra idéer och önskemål. Han har verkligen förverkligat vår dröm! Vi rekommenderar varmt att anlita Skanea om ert företag vill ha ett personligt och professionellt bemötande vid skapandet av er nya hemsida.”

Maria Harila

Projektledare, Nolleperiodsgruppen