Skanea logotyp

Case: CBK Art

Karin Lundberg, grundare till CBK Art, är en passionerad konstnär från södra Sverige som huvudsakligen målar abstrakt samt semi-abstrakt konst. Hennes konst finns bland annat representerad i en virtuell utställning i New York Art som är sammankopplad med det stora fysiska centrum med sex gallerier i mitten av Manhattan, intill Broadway. CBK står för Creative by Karin, ett namn som hon etablerat under sina aktiva 3 år på sitt Instagram-konto cbk.art. Hösten 2020 fick vi förfrågan av Karin att hjälpa henne stärka sitt varumärke. Arbetet resulterade i en stilren logotyp, modern hemsida och visitkort för sitt nystartade företag.

Kategorier: Hemsida, Grafisk design

Process

CBK Art tog kontakt med Skanea under senhösten 2020 och förklarade att hon ville stärka sitt varumärke. Detta, framför allt, med en logotyp och hemsida. Eftersom det var ett nystartat företag var det viktigt att ta ett steg tillbaka. Då kunde vi på djupet identifiera målgruppen för att därefter hjälpa företaget i rätt riktning.

Genom intervjuer och observationer kunde vi identifiera målgruppen och samtidigt ta reda på vilka mål och förutsättningar vi stod inför. Vi bestämde gemensamt att Skanea skulle utforma en logotyp och färgpalett som skulle passa ihop med den känsla företaget utstrålar. I samband med det bestämde vi även att Skanea skulle utforma visitkort och slutligen en passande, modern hemsida.

Ett stort fokus under arbetet med CBK Art har varit att låta konsten ta plats och synas runt en stilren och modern omgivning, likt ett galleri. Det var viktigt att logotyp och färger skulle sticka ut, men de fick inte störa konsten. På så sätt kunde element istället harmonisera med den.

Visuellt

Stilrent

Kreativt

Resultat

Vi tycker alltid det är kul att hjälpa mindre, lokala kreatörer och nystartade företag som ser värdet av att stärka sitt varumärke – och resultatet blev därefter! Tydlig kommunikation och riktlinjer ledde till en stilren logotyp med tillhörande färgpalett, visitkort och en modern hemsida. Nu kan Karin stolt utstråla en modern och stilren känsla på den digitala marknaden som representerar CBK Art.

”Jag kom i kontakt med Skanea för att få en ny hemsida och logotyp till mitt nystartade företag. Tusen tack för ett kanonbra jobb och fantastisk service! Jag älskar den eleganta färgpaletten, den proffsiga hemsidan och logotypen i klassisk touch!”

Karin Lundberg

Ägare, CBK Art