Instagram är en av de mest inspirerande och populära apparna just nu, och det gäller att hänga med i svängarna! Ett bra flöde på Instagram är väldigt avgörande för om ni lyckas – för det är det första era potentiella följare lägger ögonen på. Det måste vara snyggt och lockande. Men okej, vidare till saken – hur får man ett snyggt flöde på Instagram?

Bestäm en känsla ni vill förmedla

Vad ska ert flöde ge för känsla? Det är den första frågan ni ska ställa er själva, eftersom det kommer avgöra vad era kunder känner när de besöker er profil! Ska dem känna action och full fart? Inspiration och finess? Eller kanske kunskap och auktoritet?  Matcha känslan med ert varumärke! Med hjälp av rätt bilder och färger kommer ni att locka följare som är genuint intresserade av det ni står för.

Bra flöde på Instagram

Använd samma filter

Hur får man ett snyggt flöde på Instagram med hjälp av samma filter, undrar ni kanske?

Vi menar inte att ni ska använda samma filter som alla andra, nej! Det får gärna sticka ut och vara annorlunda. Det viktiga är att ni är konsekventa på ert konto och använder samma filter på alla era bilder. Det är nyckeln till ett bra flöde på Instagram, eftersom det skapar ett enhetligt uttryck. Om en potentiell följare får syn på en av era bilder och gillar stilen, då ska den personen kunna räkna med att få mer av samma vara om den tycker på följ!

På Skanea använder vi flitigt Adobe Lightroom där vi skapat vårt eget filter, den appen rekommenderar vi därför varmt! Ni får stor frihet och kan skapa ett utseende precis som ni vill ha det. Men om ni vill ha en enklare väg till ett bra flöde på Instagram, då rekommenderar vi apparna Snapseed och Afterlight. Snabbt, enkelt och snyggt!

Variera inläggen för ett bra flöde på Instagram

Ett snyggt flöde på Instagram kommer genom variation som skapar intresse och fångar ögat, därför bör ni försöka att publicera olika sorters material. Det kan vara bilder i olika vinklar, detaljerat kontra enkelt eller en variation i motiven. Kom även ihåg att publicera olika typer av inlägg – det vill säga varva bilder med videos och grafik.

Planera ett snyggt flöde på Instagram

Planera ett snyggt flöde på Instagram

För att få till den där snygga variationen som ger ett bra flöde på Instagram, kan ni behöva använda en app. Det händer att bilder skär sig mot de andra, eller skapar en ful obalans i flödet eftersom att man inte kan förhandsgranska hur helheten blir innan man publicerar. Men, som tur är finns det flera bra appar som hjälper till med just det!

Vi gillar Preview, men det finns flera liknande appar som har samma funktion. Ni lägger in bilden ni tänker publicera för att i förhand kunna se om den passar med flödet – innan ni lägger ut den på riktigt. Det kan låta fåfängt – men det gör en stor skillnad! Hur får man ett snyggt flöde på Instagram? Genom planering och noggrannhet.

Hitta en nisch – och ha kul!

Ja, det är så klart en fördel om ni hittar en nisch som visar era potentiella följare vad de kan förvänta sig av ert konto. Är det kontorsbilder, mat eller kanske resebilder som kommer att dyka upp i flödet? Men med det sagt så förespråkar vi också att ni har kul på ert Instagram-konto! Publicera det som ni själva tycker är värdefullt och roligt, för hur får man ett snyggt flöde på Instagram? Jo, genom att publicera det man brinner för – det lyser snabbt igenom om intresset är genuint hos dem som sköter kontot.

Jag ser fram emot att se riktigt snygga flöden på Instagram inom kort!

Jamie


Kaffe på bryggning…